Mor l'home de 88 anys contagiat de coronavirus

www.andorradifusio.ad

El ministre de Salut Joan Martínez Benazet ha informat en la compareixenç d'aquest diumenge a les 12h de la mort de l'home de 88 anys ingressat a l'hopital contagiat de coronavirus. La xifra d'afectats s'eleva ja als 112.

L'home de 88 anys va ingressar ja molt greu i se'l mantenia a planta en cures pal·liatives. El seu estat ja era d'extrema gravetat abans de l'inici de la pandèmia. Tenia diverses patologies prèvies al contagi de la covid-19.

És la primera víctima al país per coronavirus

112 positius

Després que hagin arribat nous resultats el nombre d'afectats s'eleva ja a 112. Quinze d'ells estan ingressats a l'hospital, dotze a planta i tres a l'UCI. Dos d'ells estan intubats i es mantenen estables. I n'hi ha una quarantena que són sanitaris, alguns dels quals es podrien incorporar la setmana vinent.

El ministre ha explicat que "no hi ha cap infecció entre els professionals que tracten directament amb els pacients". Els positius "són de l'inici de l'epidèmia, amb les mesures de prevenció actuals és molt difícil tenir baixes laborals".

Al Cedre, a banda dels dos pacients ingressat ja a l'hospital, s'han detectat vuit positius i uns altres vuit amb símptomes. El titular de Salut ha indicat que "hi ha famílies que en aquest moment d'aturada es poden fer càrrec dels familiars en situació de dependència i això alleugera la càrrega d'algun centre". Tot i que al migdia descartava traslladar més padrins a hotels equipats, el ministre Jover ha anunciat al vespre que tirarien endavant la mesura per reforçar la seguretat de la gent gran.

Martínez Benazet ha reiterat que el distanciament social, quedar-se a casa és l'actitud més intel·ligent per vèncer la Covid-19.

Roda de premsa completa del ministre Joan Martínez Benazet aquest diumenge 22 de març al migdia:Informa: David Domingo-Yasmina Camedo
Imatges: Txema Galilea

Comparteix:

Pere López prioritza garantir els llocs de treball davant la crisi del coronavirus Mesures urgents per protegir els treballadors i mantenir les empreses