Demanda perquè el Consell General investigui l'error de la CASS

www.andorradifusio.ad

Demanda d'investigació al Consell General per analitzar l'error en el pagament de les pensions d'invalidesa comés per la CASS. Ha estat sol·licitada pels grups parlamentaris de Concòrdia i del Partit Socialdemòcrata i el conseller general no adscrit, Víctor Pintos.

De forma complementària, els consellers de l'oposició han entrat una demanda d'informació per disposar de totes les dades sobre com i per què s'ha produït l'error. La comissió d'investigació s'haurà de votar al ple del Consell, per la qual cosa demanaran l'habilitació d'una sessió extraordinària al febrer. Creuen que es un exercici de salut democràtica.  

"Per nosaltres és important que sigui el Consell General que dugui a terme aquest debat intern, que condueixi la investigació i no el consell d'administració de la CASS que és part afectada. És fàcil que ens trobem en una situació de conflicte d'interès del consell d'administració de la CASS".

Cerni Escalé, president grup parlamentari Concòrdia

 

"La voluntat de plantejar aquesta arquitectura és per arribar fins a on calgui en cas que sigui necessari. Si es desprenen responsabilitats, la nostra obligació com a consellers generals és fer les actuacions que s'escaiguin per depurar-les".

Judith Casal, presidenta grup parlamentari Socialdemòcrata

 

"Realment la comissió legislativa de finances en el tema del pressupost s'ha tramitat en un temps rècord i amb vuitanta i escaig esmenes, de les quals un alt percentatge són esmenes que res tenen a veure amb l'articulat del pressupost". 

Víctor Pintos, conseller general no adscrit

Compareixença del president de la CASS

De fet, el president de la CASS, Marc Galabert, compareixerà aquest dijous davant els consellers generals per donar explicacions. Ho farà després que la comissió de seguiment de les pensions hagi demanat també més informació sobre el tema. 

Informa: Caterina Vidal 

Imatges: Kevin Ribeiro

Comparteix:

La Covid-19, una pandèmia superada que en deixa d'altres Cultura aposta per evitar la contraprogramació d'esdeveniments