ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Contagis de la Covid-19 a l'alça amb xifres rècord: 1.119 nous positius en dos dies i 4.362 casos actius

Els nous positius de la Covid-19 continuen enfilant-se registrant

Els nous positius de la Covid-19 continuen enfilant-se registrant cada dia xifres rècord.

Des de dimecres s'han detectat 1.119 contagis, 594 el dia 5 de gener i 525 més el dia de Reis. Els casos actius, per tant, també es disparen fins als 4.362. Una situació que ja preveia Salut amb l'augment de la presència de la variant Òmicron i que farà, segons els pronòstics, que l'escalada continuï en les pròximes tres setmanes.

A l'hospital hi ha 25 persones ingressades, 11 a planta i 14 a la Unitat de Cures Intensives, 10 de les quals amb ventilació mecànica.

En aquest moment a les escoles no hi ha cap aula en vigilància. La secretària d'Estat de Salut, Helena Mas, ha recordat que els cribratges en reprendran dilluns amb el retorn a les classes per controlar la situació de la pandèmia de forma exhaustiva als centres escolars. Quant als dubtes sobre els protocols a les escoles bressol, ha explicat que seran els mateixos que a maternal i, per tant, la detecció d'un positiu comportarà l'aïllament de tota l'aula.

Mentrestant, la vaccinació avança. Un 81,3% de la població vacunable de més de 16 anys i un 66% d'entre 12 i 15 anys té les dues dosis. Per a la tercera ja s'està citant les persones de 34 anys. Fins ara s'han posat 25.096 vacunes corresponents a terceres dosis. Respecte a les pediàtriques per a nens d'entre 5 i 11 anys, ha dit que arribaran a final de gener i en aquests moments es treballa en els circuits a seguir.

Mas també ha fet referència a les aglomeracions de gent a les cavalcades de Reis de la vall central. "Sempre hem confiat en la responsabilitat dels ciutadans. Portaven mascaretes a l'exterior i les aglomeracions eren les esperables", ha declarat.

Des de l'inici de la pandèmia s'han registrat un total de 26.408 casos i 21.905 altes.

Roda de premsa completa d'actualització sanitària d'aquest 7 de gener del 2022:

Informa: Yasmina Canedo

 

Comparteix: