ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Els contractes de lloguer que vencin el 2022 es podran prorrogar un any més

www.andorradifusio.ad

Per tal de seguir fomentant l'accés i el manteniment de l'habitatge de lloguer, el Govern ha aprovat un nou projecte de llei que prorroga els contractes que finalitzaven el 2022. El text manté algunes excepcions i defineix les condicions dels habitatges a preu assequible, que ja es recullen a la llei de l'Institut Nacional de l'Habitatge.

Els contractes d'habitatge de lloguer que vencin el 2022 es podran prorrogar un any més i el preu només es podrà incrementar d'acord amb l'IPC.

Així ho recull el nou projecte de llei aprovat per l'executiu i que va en la línia de les polítiques endegades fins ara. Es mantenen les excepcions de quan la propietat cedeixi la finca al Govern per a un ús social, quan es vulgui recuperar per a ús propi o per a un familiar de fins a segon grau o quan la renda de lloguer superi els 1.500 euros.

Com a novetat s'introdueix l'excepció per obres que afectin la salubritat, la seguretat i la higiene

En el cas dels contractes de lloguer prorrogats el 2019, poden quedar exempts de la mesura només si propietari i llogater acorden un nou contracte, el qual haurà de ser com a mínim de 5 anys i amb un increment màxim del 10% de la renda respecte de l'actual.

El nou text també defineix les condicions dels habitatges a preu assequible, que la llei de l'Institut Nacional de l'Habitatge ja diferencia de l'habitatge social, dirigit a persones sense ingressos.

En aquest sentit, el ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, ha explicat que a travès de la informació que s'obtindrà del registre dels contractes de lloguer es podrà veure el preu del mercat i llabor "designar el que considerem com a preu assequible".  

S'establirà quines persones podran accedir a aquest habitatge a preu assequible i que serà compatible amb l'ajut a l'habitatge. Seran pisos entre 50 i 84 metres quadrats i d'una a tres habitacions. 

Roda de premsa completa amb l'actualització sanitària i posterior al consell de ministres: 

Informa: Laura Massegú
Imatges: Sergi Linares-Arxiu RTVA

Comparteix: