Els contractes de lloguer que vencin el 2022 es podran prorrogar un any més

www.andorradifusio.ad

Per tal de seguir fomentant l'accés i el manteniment de l'habitatge de lloguer, el Govern ha aprovat un nou projecte de llei que prorroga els contractes que finalitzaven el 2022. El text manté algunes excepcions i defineix les condicions dels habitatges a preu assequible, que ja es recullen a la llei de l'Institut Nacional de l'Habitatge.

Els contractes d'habitatge de lloguer que vencin el 2022 es podran prorrogar un any més i el preu només es podrà incrementar d'acord amb l'IPC.

Així ho recull el nou projecte de llei aprovat per l'executiu i que va en la línia de les polítiques endegades fins ara. Es mantenen les excepcions de quan la propietat cedeixi la finca al Govern per a un ús social, quan es vulgui recuperar per a ús propi o per a un familiar de fins a segon grau o quan la renda de lloguer superi els 1.500 euros.

Com a novetat s'introdueix l'excepció per obres que afectin la salubritat, la seguretat i la higiene

En el cas dels contractes de lloguer prorrogats el 2019, poden quedar exempts de la mesura només si propietari i llogater acorden un nou contracte, el qual haurà de ser com a mínim de 5 anys i amb un increment màxim del 10% de la renda respecte de l'actual.

El nou text també defineix les condicions dels habitatges a preu assequible, que la llei de l'Institut Nacional de l'Habitatge ja diferencia de l'habitatge social, dirigit a persones sense ingressos.

En aquest sentit, el ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, ha explicat que a travès de la informació que s'obtindrà del registre dels contractes de lloguer es podrà veure el preu del mercat i llabor "designar el que considerem com a preu assequible".  

S'establirà quines persones podran accedir a aquest habitatge a preu assequible i que serà compatible amb l'ajut a l'habitatge. Seran pisos entre 50 i 84 metres quadrats i d'una a tres habitacions. 

Roda de premsa completa amb l'actualització sanitària i posterior al consell de ministres: 

Informa: Laura Massegú
Imatges: Sergi Linares-Arxiu RTVA

Comparteix:

Salut amplia el nombre de comensals per taula a la restauració El Govern creu que no hi ha discriminació en un cas polèmic sobre l'ús del vel islàmic al Lycée