La crisi de l'habitatge impacta de ple en els temporers

www.andorradifusio.ad

La crisi de l'habitatge afecta totes les capes de la societat. Els treballadors de temporada no se n'escapen. Abans, venir a treballar a l'hivern era una oportunitat. Avui en dia, pot ser tot un periple per trobar un pis. 

Al Servei d'Immigració cada hivern s'hi viuen cues de persones que venen a tramitar els permisos. Però, continua sent Andorra una destinació atractiva per venir a fer la temporada? "Si vols anar a fer una experiència... però estalviar una mica de diners no és viable si has d'anar a Andorra a llogar un pis", confessa un temporer.

El president de l'Associació Argentinos en Andorra creu que "és diferent l'Andorra de fa uns anys que la d'ara. El problema de l'habitatge és per a tothom", conclou Riccie Ponce.

Alguns d'aquests treballadors de temporada paguen fins a 1.400 euros al mes i es veuen obligats a "compartir pis".

En aquest context, les empreses que faciliten l'allotjament ajuden a alleugerir aquesta càrrega. Altres han hagut de marxar perquè "no els era rendible poder viure al país" o bé perquè "no trobaven habitació on poder dormir". Per això els temporers que s'han quedat recomanen als que vinguin ara que "tinguin una feina aparaulada i un pis mirat per compartir".

Aquest any, algunes de les empreses han perdut emplaçaments per allotjar treballadors. Això ha generat dificultats i "llista d'espera". 

Amb tot, reconeix Riccie Ponce, la situació econòmica a l'Argentina, amb una inflació superior al 100%, fa que "encara sigui una bona opció poder venir a fer la temporada" a Andorra. Un altre avantatge és que els requisits, a diferència d'altres països, "no són gaire alts". 

Imatges: Pere Besolí - Ricard Tenza - Albert Refart

Informa: Ariadna Guiu Vila

Comparteix:

S'obren les inscripcions per la cavalcada de Reis El drama de ser refugiat, al Teatre Comunal