Preus inassumibles paralitzen el mercat de lloguer

www.andorradifusio.ad

El sector immobiliari sosté que el mercat de lloguer està completament aturat, amb preus que segueixen pujant. Asseguren que les mesures preses en els darrers anys són insuficients i es miren les noves propostes amb un cert escepticisme.

Un mercat completament aturat. Sense ofertes de lloguer, o a preus molt elevats. Davant d'aquest escenari es troben els agents immobiliaris, que encaren una situació límit perquè "no tenim cap oferta, ni a 1.200 ni a 1.500 euros" comenta Higini Martínez-Illescas. "Són preus que els treballadors no podem pagar", afegeix Àlex Navarro, immobiliari a compte propi. 

Les regulacions del Govern estan generant, també, inseguretat en el sector. Albert Esteve, de la immobiliària GESTIM, creu que les intervencions públiques han d'estar "limitades en el temps". 

La possible solució divideix els professionals. Alguns defensen que cal més intervenció del Governallargar les pròrrogues, regular el preu per metre quadrat i entrar al mercat els habitatges buits. D'altres creuen que el que cal és menys intervenció i incentius per construir més, és a dir, "introduir molt producte al mercat" en paraules de Pere Augé, d'Augé Real Estate

Algunes veus del sector culpen, directament, les torres del Clot d'Emprivat perquè "qui ha comprat pisos a les torres vol treure-hi un rendiment, amb preus molt elevats". Altres alerten que "desbloquejar les pròrrogues dels lloguers seria dramàtic".

Els elevats preus dels lloguers i la falta d'oferta apropen el mercat a una bombolla que podria esclatar. I des del sector asseguren que les mesures preses no milloren la situació.

Informa: Gerard Castillo
Imatges: Kevin Ribeiro - Pau Bonastre - Andreij Cristancho

Comparteix:

La solució és a tocar S'obren les inscripcions per la cavalcada de Reis