"El desierto de Eva", un documental que ajuda a visibilitzar la malaltia de Dent

www.andorradifusio.ad

La visibilització de la malaltia de Dent, una afecció minoritària que afecta els ronyons i és degenerativa, és l'objectiu del documental "El desierto de Eva", que es projecta aquest divendres a la tarda a la sala d'actes del comú d'Escaldes-Engordany. 

L'obra va dedicada a la recaptació de fons per a la investigació de la malaltia del Dent, una malaltia minoritària degenerativa que només pateixen 400 persones al món i que actualment no disposa de cap tractament. Per això, Eva Giménez i David Muñoz van fundar l'associació Asdent, amb l'objectiu d'incrementar la recerca d'aquesta afecció que pateix el seu fill Nacho des dels 3 anys. 

En aquest film hi participen Roberto Heras i Perico Delgado, professionals del món del ciclisme, i també Eva Giménez. També mostra una especial col·laboració de l'ex ciclista andorrà Emili Pérez, que des de fa una dècada col·labora amb la causa, fent difusió i recolzant la família de l'afectat.

Pérez ha assenyalat que ajuden en tot el que poden. "Tenim la sort que hi ha les famílies a darrere, molta gent voluntària que recolza aquestes malalties minoritàries i amb aquesta lluita i traient els diners d'on pugui fent reptes o el que sigui puguin tirar endavant aquesta investigació".

Informa: Laura Mitjans
Imatge: Eric Escabias 

Comparteix:

Cap de setmana amb nevades generalitzades i vents de més de 80 km per hora  Patronal i sindicats anuncien que la inflació repercutirà negativament en empreses i treballadors