ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Desperta Laurèdia qüestiona que s'hagi de seguir injectant diners públics a Naturlàndia si es demostra que és un "pou sense fons"

www.andorradifusio.ad

Desperta Laurèdia resta a l'espera de rebre el pla director que Camprabassa proposi per garantir el futur de Naturlàndia. Cerni Cairat defensa que la reestructuració financera serà viable en funció del nou model de negoci i de gestió que presenti la societat. A partir de llavors caldrà reflexionar sobre la seva continuïtat o dissolució. El conseller de la minoria al comú de Sant Julià de Lòria reitera que les pèrdues acumulades i l'endeutament han estat provocats per l'estructura sobredimensionada del parc.

Els 20 milions d'euros de pèrdues acumulades i els 17 milions d'endeutament de Naturlandia són conseqüència del sobredimensionament de l'estructura del parc. Així ho considera el conseller de Desperta Laurèdia al comú de Sant Julià de Lòria, Cerni Cairat, que recorda que des d'un inici es van posicionar en contra de la seva creació, apostant per un model comercial més modest sense la necessitat de grans instal·lacions per poder funcionar.

Per a la minosria és important, tenint en compte la situació actual, conèixer les conseqüències que podria comportar la continuïtat o la dissolució de l'ecoparc lauredià. Es preveu que Camprabassa presenti properament el nou pla director que hauria de contribuir a revertir les xifres negatives que s'arrosseguen des de fa 14 anys. "Per més que fem una reestructuració financera, si es demostra que la societat és inviable, la nostra reflexió és si el comú ha de seguir posant diners públics en aquest parc", ha qüestionat Cairat, tot afegint que "sembla que és un pou sense fons".

Desperta Laurèdia defensa que cal fer una reflexió conjunta sobre quina ha de ser l'explotació comercial que s'apliqui a la Rabassa sense comprometre-la mediambientalment i sense generar un producte que esdevingui de masses. Com ja han defensat en diverses ocasions, des de la formació aposten per un espai més reduït, en el qual les activitats a l'aire lliure adquireixin un pes important i amb la restauració com a generador de bona part dels ingressos. 

D'altra banda, donen suport a actuacions dutes a terme per l'actual direcció, com ara el tancament del parc d'animals. Consideren que aquest és el camí per reduir l'estructura de Naturlandia que s'hauria de mantenir.

Informa: Laura Cugat-Oliver Jaén
Imatge: Arxiu RTVA
Locució: Cesc Sanjuan

Comparteix: