Dos traumatòlegs de l'hospital, condemnats a pagar prop d'un milió d'euros a un nen que va perdre la cama

www.andorradifusio.ad

Dos traumatòlegs de l´hospital han estat condemnats per l'audiència espanyola per negligència a pagar una indemnització de 930.000 euros a la qual ha fet front l'asseguradora del centre hospitalari. Els metges no van practicar totes les proves diagnòstiques i un nen de 9 anys va perdre una cama després d´una caiguda esquiant.

Els fets es remunten a l´1 de gener del 2012 quan el nen va caure mentre esquiava a Vallnord i es va colpejar el genoll dret. Un cop atès al centre mèdic de l´estació va ser traslladat a l´hospital.

Allí, un dels traumatòlegs va demanar que li fessin una radiografia i una ecografia després de les quals va reflectir en l´informe que la lesió no era greu.

Davant la insistència dels pares, i segons la sentència a la qual ha tingut accés Ràdio i Televisió d´Andorra, el metge va accedir a fer una intervenció urgent per valorar l´estat de la lesió. Abans de fer-la, però, va demanar per telèfon una segona opinió a un company.

Després de parlar-ne, els dos especialistes van decidir no operar i tractar el pacient amb analgèsics i gel, sense fer una nova prova diagnòstica com ara un Angio-TAC.

Dos dies després de l´ingrés el nen va ser traslladat amb ambulància a l´hospital Niño Jesús de Madrid, on se´l va derivar al Ramón y Cajal, que disposa d'una unitat de cirurgia vascular per poder operar la zona afectada.

Finalment el nen va ser intervingut, però no li van poder salvar la cama.

Segons la sentència del jutjat d´instruccíó numero 3 de l´audiència espanyola, el fet de no ser detectades ni tractades les lesions del nen en les decisives primeres vuit hores des de l´accident va ser determinant per al desenllaç.

Davant d´això, el jutjat sentencia els dos traumatòlegs, que encara treballen a l´hospital, i l'asseguradora del centre hospitalari, a pagar una indemnització de 930.000 euros, més una multa als metges de 1.350 euros per un delicte de lesions per imprudència.

La sentència és ferma després que acusació, fiscalia i defenses arribessin a un acord.

Informa: Sergi Cano

Comparteix:

Complicacions de trànsit per les obres a l'avinguda Tarragona La Setmana de caça de l'isard es tanca amb 4 infraccions i 80 captures