Energies sostenibles i gas provinent d'altres països, les vies per moderar els preus

www.andorradifusio.ad

Per FEDA, el sistema de xarxes de calor és clau per poder ser més sostenibles i autosuficients, depenent menys de l'energia importada dels estats veïns que tenen una situació molt volàtil amb un important encariment, per exemple, en el cas francès.

Així com es vol aprofitar l'aigua termal, el director de l'organisme constata que també es vol treure rendiment d'altres fonts, com ara residus o biomassa.

I és que l'escenari a nivell europeu és molt complicat segons Albert Moles, sobretot arran de la guerra a Ucraïna i les seves conseqüències. Pronostica que el 2022 "continuarà sent complicat" i confia que al 2023 "Europa tingui capacitat per importar gas d'altres països més enllà de Rússia". Per aquest motiu considera que part dels esforços s'han de concentrar en aquest objectiu i en fer que arribi per via marítima.

FEDA no té constància que en les darreres setmanes hi hagi demandes de fraccionament de factures, tot i que han aconsellat a algunes empreses canviar de tarifa arran de l'augment de preus.

Informa: Laura Cugat
Imatge: Anna Romagosa

 

Comparteix:

Escaldes-Engordany i FEDA estudiaran la capacitat per aprofitar l'aigua termal per a la xarxa de fred i calor El mallorquí Pep Llambias exposa les seves paraules fetes obra d'art