ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Espot demana a Aragonès una assimilació més àmplia quan acabi el confinament municipal

www.andorradifusio.ad

El Govern busca millorar les relacions amb la Generalitat i evitar malentesos com els que hi va haver amb les flexibilitzacions de Nadal. Ara l'horitzó és recuperar l'assimilació el 18 de gener, un cop acabi el confinament municipal.

La mobilitat total amb els territoris veïns resulta clau per a l'economia del país. En concret, la manca de turistes espanyols està afectant greument la capacitat econòmica de les empreses de les parròquies centrals. És per això que el Govern es va reunir aquest dijous amb la Generalitat per tractar la situació d'emergència que es viu a tots dos territoris.

Tant Xavier Espot com el vicepresident català, Pere Aragonès, van acordar fer un grup de treball amb l'objectiu de restablir o fins i tot ampliar l'assimilació d'Andorra amb l'Alt Urgell a partir del 18 de gener. Durant la reunió també van acordar ampliar els àmbits de col·laboració i els canals de comunicació entre tots dos territoris. El funcionament de les campanyes de tests massius i la vacunació de Catalunya també va protagonitzar una part de la conversa, que va ser telemàtica.

Mentrestant a França, el toc de queda també afecta l'arribada de turistes. La setmana passada es va decidir ampliar la mesura a 15 departaments, on la restricció s'inicia a les sis de la tarda en lloc de les vuit i continua fins a les sis del matí.

Informa: Redacció
Imatges: Govern d'Andorra-Arxiu 

Comparteix:

3.239.242.55