Els propietaris i agents immobiliaris, contraris al nou impost sobre els pisos buits

www.andorradifusio.ad

Els propietaris de pisos i agents immobiliaris es mostren contraris a l'impost sobre els pisos buits que entra en vigor a partir d'aquest divendres. Consideren inadequat sumar més costos en el context actual de pandèmia i reclamen més ajudes econòmiques i que se'ls tingui en compte en la presa de decisions.

L'import de 5,05 euros l'any per metre quadrat d'aquells pisos que es troben buits des de l'1 de gener del 2019 genera queixes. El president del Col·legi Professional d'Agents i Gestors Immobiliaris, Jordi Galobardas, té molts dubtes que aquesta mesura pugui complir el seu objectiu, que és alliberar habitatges i ampliar l'oferta de lloguer. Afirma que el primer que caldria fer és analitzar l'abast del problema.

Des de l'Associació de Propietaris es considera que aquesta decisió suma dificultats en aquest context de crisi. El president, Artur Homs, creu que "no és el moment ara mateix de posar noves taxes, ni de treure deduccions fiscals, que seria una forma més sibil·lina d'augmentar aquestes taxes".

Per l'entitat són concretament els petits propietaris els més colpejats i els que podrien tenir més obstacles amb aquesta taxa. "No s'han instrumentalitzat ajudes per aquelles societats que potser han bastit un petit edifici de 7 o 8 apartaments. Potser amb una sèrie de crèdits a llarg termini i els descomptes que s'han imposat, aquestes petites societats o petits propietaris que tenen més d'un apartament realment ho han passat molt malament", considera Homs.

Homs també demana que es valorin altres mesures per ampliar l'oferta de lloguer i creu que és l'administració la responsable d'oferir avantatges a les persones que ho necessitin sense perjudicar a les propietats.

Informa: Laura Cugat
Imatges: Desirée Sala-Arxiu

Comparteix:

Espot demana a Aragonès una assimilació més àmplia quan acabi el confinament municipal Ordino cancel·la l'escudella que planificava per als padrins pel tancament de les cases pairals