Les estacions d'esquí i Caldea tanquen per evitar la propagació del coronavirus

www.andorradifusio.ad

Els camps de neu han acordat acabar la temporada. Entre d'altres, es tracta d'alliberar el sistema sanitari dels accidents derivats de la pràctica de l'esquí. Per als temporers que no puguin tornar encara a casa, posen a disposició els apartaments de què disposen i asseguraran el salari dels treballadors fins a final de mes. Caldea i Naturlàndia també tanquen.

Ja es meditava aquest dijous i finalment la decisió s'ha pres aqeust divendres, els camps de neu tanquen aquest 14 de març fins la temporada vinent.

El president de la patronal del sector ha defensat el sentit comú i ha explicat que era una situació que ja havien començat a preveure amb el tancament de les estacions italianes, conscients que el virus també podia arribar a Andorra.

Joan Viladomat ha afegit que la decisió també s'ha pres conscients de la problemàtica que pot representar tenir accidentats d'esquí amb la crisi sanitària actual.

Viladomat ha dit al respecte que "no podem tenir una activitat lúdica quan hi ha gent que s'està morint i utilitzes un recurs molt similar.  I no podem anar enviant gent a Vall d'Hebron en helicòpter  perquè han tingut un traumatismes esquiant. Si Catalunya i França tenen necessitats d'aquest recurs el que no podem pretendre és utilitzar-lo de manera egoísta". 

Ha afegit que amb aquesta mesura la quinzena de metges que treballen als camps de neu podran donar suport si la situació es complica.

Viladomat ha quantificat les pèrdues econòmiques al voltant del 12%, un impacte que diu és assumible tenint en compte l'excel·lent temporada que han tingut.

Quant a personal, diu que són els més perjudicats per la situació, malgrat això Ski Andorra ha acordat que tots cobraran el sou segons el contracte que tenien fins al 31 de març.

També posen a disposició dels temporers els habitatges de les estacions davant la problemàtica que es puguin trobar per tornar a casa seva. De moment han demanat col·laboració als bancs per fer les liquidacions.


Amb això, Viladomat tranquilitza els treballadors i detalla que els propers dissabte i diumenge tindran "unes oficines mòbils per poder liquidar i cobrar i puguin marxar el més aviat millor perquè n'hi ha molts que volen marxar i no poden esperar a dilluns"

Naturlàndia, que no forma part de la patronal, també ha acordat el tancament com també ho ha fet Caldea que ha acordat tancar les instal·lacions per seguretat i responsabilitat seguint les recomanacions del Govern. L'objectiu és protegir tant els professionals com els clients i reduir l'exposició i la transmissió del virus. Des de fa dies, el centre està percebent com s'acceleren les peticions per modificar les reserves i s'han produït cancel·lacions massives de grups d'alumnes, que són clau sobretot entre setmana.  Pel que fa als abonats, l'empresa assegura que oferirà compensacions.

Pel que fa als abonats, l'empresa assegura que oferirà compensacions. Paral·lelament, el comitè directiu s'està plantejant aprofitar aquest tancament, que es mantindrà fins que el Govern no doni per totalment superada la crisi, per avançar algunes tasques de neteja que s'havien previst entre maig i juny.

Informa: Anna Pifarré-Laura Cugat-Yasmina Canedo
Imatges: Xabier Moreira

 

Comparteix:

Desenes de persones confinades, més sospites i una crida a extremar al màxim les precaucions davant la propagació global del coronavirus COVID-19 El Consell General suspèn tots els actes del Dia de la Constitució i les activitats dels propers 15 dies