Les famílies s'afanyen a trobar solucions pel tancament de les escoles

www.andorradifusio.ad

A causa del tancament de l'escola andorrana de batxillerat i la recomanació de no anar a les escoles pel segon cas positiu de coronavirus, l'assistència als centres educatius aquest divendres ha disminuït notablement. No obstant això, moltes famílies han hagut de deixar els fills a les escoles per la falta de temps per organitzar-se i s'afanyen a buscar solucions per a la setmana vinent.

Les entrades dels centres educatius mostraven aquest divendres al matí una imatge molt diferent a l'habitual.

Les aglomeracions que acostuma a haver-hi abans de les 9h no s'han produït i l'arribada dels pocs alumnes que han anat a classe s'ha fet de forma esporàdica.

A l'escola andorrana d'Escaldes-Engordany, per exemple, n'hi ha anat un centenar dels més de 600. L'assistència al col·legi espanyol María Moliner ha estat més baixa: 9 de 275 alumnes. Les famílies veuen amb bons ulls les decisions preses per frenar l'expansió de la Covid-19. Les famílies entenen i comparteixen les mesures.

Tot i les recomanacions del Govern, les famílies s'han vist obligades a deixar els fills a les escoles per la manca de temps per organitzar-se. La majoria intenta parlar amb els caps a la feina per poder tenir el dia lliure i s'afanya a buscar solucions per a la setmana vinent. "Hem de parlar amb les empreses", expliquen algunes de les mares. Hi ha qui ja opta per fer torns amb la parella.

Moltes senten preocupació davant de la incertesa. Demanen més fermesa en les mesures per als treballadors que s'han d'encarregar de tenir cura dels fills.

Com va anunciar l'executiu, dilluns els centres de tots els nivells i sistemes romandran tancats temporalment.

Informa: Oliver Jaén-Laura Cugat
Imatge: Sergi Linares-Anna Romagosa

Comparteix:

Què fer i què no fer amb els nens mentre no vagin a l'escola Els comuns tanquen instal·lacions i suspenen activitats