L'estudi de la Cambra de Comerç avala la construcció d'un aeroport a Grau Roig

www.andorradifusio.ad

L'estudi de la Cambra de Comerç ubica l'aeroport nacional a Grau Roig.

La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis ha encomanat fins ara dos estudis de viabilitat, que s'han presentat aquest dimecres a la nit, al Centre de congressos de la capital amb una nodrida assistència de persones de l'àmbit polític, econòmic i social: un de reglaments operacionals i el segon de viabilitat de la infraestructura. Els especialistes francesos, d'empreses vinculades amb Airbus, han determinat que el lloc més adient seria a Grau Roig, tenint en consideració aspectes meteorològics, l'orientació de la pista i el perfil del terreny.

El futur aeroport disposaria d'una pista de 2 quilòmetres, adequada per acollir aparells d'entre 150 a 220 passatgers, de mitjà i llarg trajecte. Models com per exemple l'Airbus 320 o el Boeing 737, els més utilitzats per les companyies low cost i els més efectius en consum reduït i amb menys impacte acústic. Això permetria portar turistes d'un radi geogràfic de 5.000 quilòmetres, per tant segons la Cambra, ampliaria la clientela potencial del país i generaria atractiu per a empreses d'alt nivell interessades en el mercat andorrà. "Allò imporant és que dels dos estudis que s'han fet, cap ha dit que no sigui possible, al contrari. És un aeroport de muntanya i hi ha coses a tenir en compte, però no hi ha cap més problema. Com haureu pogut comprovar són dues empreses molt importants dins del món de l'aviació, de l'aeronàutica", ha explicat el president, Miquel Armengol.

En tot cas, els tècnics destaquen que aeroports d'aquestes característiques requereixen una formació específica dels pilots. Tot i les bones perspectives, el projecte de viabilitat encara requereix d'un tercer informe, en aquest cas d'impacte mediambiental i acústic.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Ruben Calvo

Comparteix:

El Govern es mostra obert a un "diàleg social" per les demandes de l'USdA sobre el cost de la vida La revolució digital "no és opcional" per a cap empresa