Els experts recalquen que el bullying és responsabilitat de tots i cal ajudar tant a víctimes com assetjadors 

www.andorradifusio.ad

Mig centenar de docents han compartit les estratègies que segueixen per prevenir i actuar davant l'assetjament escolar. Ho han fet al costat de dos psicòlegs clínics, José Ramón Ubieto i Jordi Royo, que han tancat la jornada amb una conferència organitzada per la Fundació Crèdit Andorrà. 

Els experts han manifestat diverses solucions per afrontar el problema de l'assetjament escolar. Per una banda, el psicoanalista Ubieto, ha exposat que l'important és que "entre tots puguem generar alguna solució, no tant per erradicar la violència perquè és una plaga, però si per reduir-ne molt els danys".

Per altra banda, Royo, director clínic d'Amalgama, ha destacat que "el que hauríem d'intentar és tenir programes de prevenció i assistència enfocats a ajudar a tots els nois i noies i també a les seves famílies" i no caure així en l'error de parlar de bons i dolents. 

La ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, ha explicat que la trobada també ha servit perquè els docents poguessin "intercanviar pràctiques acompanyats d'experts perquè al final el que fan és enriquir allò que els hem presentat". 

Informa: Laura Cugat
Imatges: Andreij Cristancho 

Comparteix:

Sis empreses acollides als crèdits tous per la pandèmia van fer fallida l'any passat La CEA voldria un "tractament específic" per als autònoms en la reforma de les pensions