ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La falta de pisos, els preus dels lloguers i els fraus agreugen les dificultats per trobar temporers

www.andorradifusio.ad

L'encariment dels habitatges i de vegades les condicions abusives, com ara haver de pagar la temporada a l'avançada, amb què es troben els temporers estan dificultant la contractació a les estacions d'esquí. Una part dels treballadors de temporada retarden la resposta o fins i tot rebutgen l'oferta perquè no els surt a compte. Davant una situació que enguany s'ha agreujat, els camps de neu redoblen els esforços i busquen pisos i habitacions per ajudar els treballadors.

Una temporada més, les estacions d'esquí sestan trobant amb dificultats en la contractació de temporers a causa del problema de l'habitatge.

Els camps de neu constaten amb els treballadors la manca de pisos, l'encariment dels preus o de vegades condicions abusives o fraus, unes circunstàncies que en alguns casos retarden la confirmació de la contractació.

La cap de Recursos Humans d'Ordino Arcalís, Marta Ferrer, denuncia que s''han trobat amb casos de temporers que havien pagat el dipòsit o tota la temporada de cop, com els demanen sovint, "i quan han arribat no hi havia pis". Explica que això provoca un "efecte bola de neu, se s'assabenten altres treballadors i van amb por".

Les estacions asseguren que la situació s'ha agreujat aquesta temporada. Expliquen que intenten ser proactius i des de l'inici del procés de selecció demanen que resolguin la qüestió de l'allotjament.

La responsable de Recursos Humans d'Emap, Mònica Garcia, diu que a alguns temporers els hi han pujat els pisos "gairebé al doble". A d'altres, que compartien un estudi, aquest any "l'han de compartir amb més persones". Una situació que s'agreuja quan "seleccionem persones qualificades que rebutgen les ofertes perquè no els surt a compte".

Davant d'aquesta situació, les estacions fan esforços per ajudar els treballadors reservant pisos a través d'immobiliàries i propietaris o buscant habitacions en hotels i pensions.

Pal Arinsal disposa de 50 places i Ordino-Arcalis ha llogat diversos pisos. Creuen, però, que no seran suficients i que el problema s'agreujarà amb l'arribada al novembre del gruix dels treballadors.

Informa: Ana Alamán

Comparteix: