ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal Web: la programació alternativa d'RTVA

Obrir en una altra finestra

El raonador constata augments dels lloguers de més d'un 40% i farà un informe al Consell General

www.andorradifusio.ad

El raonador del ciutadà ha denunciat que hi ha increments dels preus dels lloguers d´entre el 30% i el 60% i que durà a terme un informe sobre la problemàtica de l'habitatge. Estarà adreçat al Consell General i hauria d´estar enllestit a principis de gener. Ha criticat que la llei de mesures urgents sobre aquesta qüestió encara no hagi entrat en vigor.

Marc Vila ha explicat que enguany ja tenen oberts més de 40 expedients per problemes d´habitatge, fonamentalment per forts increments del lloguer. En tot el 2017 van ser només sis les queixes per aquesta qüestió.

El raonador del ciutadà ha explicat que "hi ha augments de proporcions molt importants, de tants per cent, respecte al lloguer antic quan s'acaba el contracte de 5 anys. Bàsicament són augments del 30%, 40%, 50% i alguns del 60%, amb el que això significa d'estrés i malestar per a les persones que tenen pocs recursos".

Per aquest motiu, ha obert una investigació sobre aquesta problemàtica que derivarà en un informe al Consell General i que està previst que es presenti a principis de l'any vinent.

"Tota la qüestió dels augments del lloguer i de la problemàtica de l'habitatge mereixia que fos la primera investigació d'ofici i, per tant, amb un abast més general, i que pugui donar una opinió o una recomanació, ja veurem", ha comentat.

Per això, demana la col·laboració ciutadana, de llogaters o propietaris, ja sigui explicant personalment el seu cas o a través de les xarxes. A més, ha opinat sobre la llei de mesures urgents sobre l'habitatge.

Finalment, ha alertat que s'haurà de veure si el fort increment dels lloguers dificulta que vinguin a treballar prou temporers.

Informa: Pere Moliné
Imatge: Jordi Seabra

Comparteix:

35.153.39.7