La Fira d'Andorra la Vella torna amb 10.000 metres quadrats, 150 expositors i la bicicleta com a tema central

www.andorradifusio.ad

Torna la Fira d'Andorra la Vella després que l'any passat no es pogués celebrar a causa de la pandèmia. Per tant, enguany es commemora la 42a edició d'un esdeveniment que segons la cònsol major de la parròquia, Conxita Marsol, és un dels més importants de tot el país.

Tot i les adaptacions que s'han fet per seguir els protocols Covid, confia acollir els 75.000 visitants d'altres edicions i apropar-se al màxim a la normalitat prepàndèmia.

En aquest sentit, Marsol també ha ressaltat que ara més que mai hi ha ganes de socialitzar, tant des d'un punt de vista personal com professional, ja que la fira és un rellevant punt de trobada de diferents sectors comercials del país.

Aquest dimarts al matí, el comú d'Andorra la Vella ha fet la presentació de l'esdeveniment, que segueix tenint com a seu el parc central de la capital. Enguany es farà durant els dies 22, 23 i 24 d'octubre, unes dates que s'avancen una mica respecte a la d'altres edicions.

La superfície total de la fira supera els 10.000 metres quadrats i hi haurà 150 expositors, una vintena menys que el 2019.

Pel que fa a les diferents parts de la fira i les seves ubicacions, la zona amb més metres quadrats és el recinte firal, que té una part comercial, una per a productors i la tradicional mostra de vehicles.

La clàssica Fira d'Associacions arriba enguany a la seva desena edició i comptarà amb 49 entitats, un total també per sota al del 2019 per tal que es garanteixi en tots els casos el distanciament necessari.  Enguany està separada del seu escenari, i serà a l'aire lliure sota cobert per evitar aglomeracions.

Al costat hi haurà una nova carpa, de 300 metres quadrats, dedicada a la bicicleta, que és el tema central de tot l'esdeveniment i que comptarà amb algunes mostres que s'exposaran en el futur museu que serà una realitat la primavera vinent a la plaça Lídia Armengol. Marsol n'ha fet un especial esment, ja que l'objectiu del comú en un futur, ha dit, és convertir Andorra la Vella en la capital d'aquest mitjà de transport.

A la part esquerra de l'envelat central hi ha una zona amb nou expositors i al passeig del Riu s'hi ubicarà el mercat artesanal. 

Protocols per evitar la Covid-19

Tot plegat és possible gràcies a una sèrie de protocols per evitar els contagis de la Covid-19 treballats amb el Ministeri de Salut. Hi haurà punts amb gel hidroalcohòlic arreu, serà obligatori portar la mascareta, s'han creat circuits de direcció única i, pel que fa a l'aforament, hi haurà un sistema de comptatge amb càmeres als accessos per gestionar el total de persones que hi entren en temps real.

Segons el comú, la Fira també serveix per a arrencar una campanya ciutadana que té el lema 'Andorra la Vella: cuidem-la' i que vol fomentar actituds cíviques i sostenibles.

Quant al pressupost, la inversió del projecte és de 300.000 euros, un total similar al d'altres anys, però que s'incrementa una mica a causa de les despeses en el reforç de la neteja i de l'espai addicional dedicat a la bicicleta. 

Informa: Laura Cugat
Imatges: Anna Romagosa-Arxiu RTVA

Comparteix:

L'AGIA preveu que els propietaris no deixaran escapar l'oportunitat d'apujar fins al 10% els lloguers prorrogats el 2019 Marsol demana "deixar espai als turistes" i defensa que s'estan construint més aparcaments