L'AGIA preveu que els propietaris no deixaran escapar l'oportunitat d'apujar fins al 10% els lloguers prorrogats el 2019

www.andorradifusio.ad

La congelació dels preus del lloguer per aquest any vinent té una excepció. Tots aquells contractes que es van prorrogar forçosament l'any 2019 podran renovar aquest any pujant el preu com a màxim un 10%, amb l'acord dels llogaters i per cinc anys més. Segons el president del Col·legi Professional d'Agents i Gestors Immobiliaris (AGIA), els propietaris s'acolliran a aquesta excepció, apujaran els preus, però també indica que és una petita part del mercat.

La congelació dels preus dels lloguers d’habitatges es mantindrà l’any vinent segons es va informar al juliol en la Taula nacional. Ara bé, es va plantejar una excepció per a aquells contractes que van ser prorrogats l'any 2019, que es veuran alliberats de la mesura.

D'aquesta manera els propietaris, d'acord amb els llogaters, podran augmentar el lloguer fins a un màxim del 10%, amb la redacció d'un nou contracte d'una durada mínima de cinc anys. 

Segons el president de l'AGIA, Jordi Galobardas , els propietaris no deixaran escapar aquesta oportunitat "i aniran a assolir aquest límit del 10%, que és el que està permès".

Galobardas matisa que es tracta d'una petita part del mercat afectada per aquesta mesura i que la pujada no representa un percentatge gaire alt, tenint en compte que les rendes han estat bloquejades durant 8 anys.

Respecte als temporers, assegura que la seva arribada a l'hivern no farà apujar els preus dels lloguers.  Qualifica el cas d'aquest col·lectiu de "singular" pel fet que ocupen immobles només durant uns mesos i, per tant, "el mercat no té una solució natural a això i es necessiten altres mesures".

El president de l'AGIA segueix apostant pel coliving per ajudar a la manca d'habitatges a un preu assequible i ha constatat que els promotors prefereixen posar els pisos a la venda en lloc de llogar-los perquè no els surt rendible.

Informa: Sergi Cano
Imatges: Anna Romagosa-Arxiu  RTVA

Comparteix:

El curtmetratge d'Eli Terri 'Llana Negra' s'emporta el premi Oriana a la millor interpretació La Fira d'Andorra la Vella torna amb 10.000 metres quadrats, 150 expositors i la bicicleta com a tema central