Assistència massiva a la manifestació per a un habitatge digne

www.andorradifusio.ad

A manca de dades oficials, els organitzadors consideren que més de 2.000 persones han assistit a la manifestació per a un habitatge digne. La coordinadora ja preveia una assistència massiva i s’ha aconseguit. Un col·lectiu que recolzat pel clam popular demana al Govern que triï si es posiciona del costat de la població o dels grans especuladors.

A dos quarts de vuit del vespre ha començat la concentració a la plaça Coprínceps d’Escaldes-Engordany i a les vuit totes les persones ja s’han començat a mobilitzar i baixar per l’avinguda Meritxell.

Clams i pancartes com 'l'habitatge és un dret, no un negoci' o 'prou especulació' s'han vist durant tot el recorregut. Tot per reivindicar una vegada més l'accés a un habitatge digne i protestar contra les polítiques del govern.

Entre els assistents també s'escoltaven crits com 'Espot a la Seu' i 'Conxita Marsol a Puigcerdà'

El recorregut inicialment plantejat va ser prohibit pel Govern al·legant motius de seguretat i es va plantejar un segon recorregut que evitava el carrer de la Unió i la Dama de Gel. Aquest recorregut, finalment va ser acceptat per la coordinadora de l’habitatge digne d’Andorra, impulsors de la manifestació. En paraules seves ho van acceptar per imposició i obligació i poder així poder manifestar-se.

Alguns dels presents fins i tot s'han posicionat sobre la problemàtica i han fet les següents reflexions:

"No tothom guanya 1.500 euros al mes, no tothom s'ho pot permetre. Intenta buscar un pis ara i veuràs quants pisos hi ha lliures i a quins preus. És una vergonya el que està passant".

"Tinc molts amics que els han fet fora del pis, que no tenen on anar, que han de marxar del país. Tinc una filla amb 18 anys que es vol independitzar i no pot".

"Estem en una situació límit, la família ho està passant molt malament i no és just que hi hagi gent que estigui vivint tan bé i gent que estigui suportant unes condicions de vida tan insofribles. No es pot continuar així".

"Ens estem manifestant per interpel·lar a la classe política perquè activin canvis, ja que és possible. És una qüestió de voluntat"."És el moment que la gent del carrer surti a queixar-se que no estem contents amb el que s'està fent".

"No pots cobrar 1.280 euros i pagar-ne mil i escaig de pis".

Uns manifestants que finalment i després del canvi de recorregut han baixat per la principal artèria comercial fins al pont de la rotonda per tornar a pujar després fins a la plaça de l'antiga caserna de bombers on s'ha llegit el manifest.

La coordinadora avançava una manifestació massiva i ho han aconseguit. Asseguren haver superat les 2.000 persones, superar totes les expectatives i titllar la mobilització de "tot un èxit".

"Ja es hora de que la població d'aquest país comenci a cridar tots els grans problemes, greus problemes estructurals que tenim. El que cal ara és que el Consell General sigui coherent i que comenci a prendre nota del què està passant i que d'una vegada per totes comenci a treballar per la ciutadania".

Gabriel Ubach, secretari general de l'USDA.

 "Missatge claríssim al Govern de que hi ha una preocupació i que cada vegada és més àmplia i no deixa de créixer. I que han de prendre mesures valentes i que puguin ser fins i tot retroactives".

Juan Ramon Crespo, integrant coordinadora de l'habitatge d'Andorra.

A banda de demanar solucions al Govern, la coordinadora també ha demanat la implicació de la ciutadania per posar fi a l'especulació immobiliària i els abusos

Informa: Neus Vila

Imatges: Kevin Ribeiro - Eric Escabias

Fotografia: Eric Escabias

 

Comparteix:

Artesania i gastronomia a la Fira de Nadal d'Ordino Es desplega la Llei d'avaluació ambiental i la seva regulació