El Govern replica les crítiques del nou impost sobre pisos buits subratllant que l'impacte econòmic que ha de generar és mínim

www.andorradifusio.ad

Davant l'opinió contrària del nou impost sobre els pisos buits per part dels propietaris de pisos i agents immobiliaris, el ministre de Finances defensa que és una mesura més per augmentar l'oferta de lloguer que provocarà un mínim impacte econòmic.

Fa uns dies va entrar en vigor l'impost sobre els pisos buits per a aquells immobles que estan en aquest supòsit des de l'1 de gener de 2019, una mesura que té l'objectiu d'alliberar habitatges.

Per una banda, el Col·legi Professional d'Agents i Gestors Immobiliaris (AGIA) té molts dubtes que s'arribi a aquest objectiu i, per altra banda, els propietaris de pisos consideren que no és el moment de posar més taxes i subratllen que els petits propietaris poden ser els més perjudicats.

Davant les crítiques, el ministre de Finances, Eric Jover, defensa que aquesta mesura és un granet de sorra més per resoldre el problema dels lloguers i que l'impacte que pot generar és mínim. Segons ha indicat, la intenció no és apujar la pressió fiscal sinó "incentivar una mica els propietaris que tinguin pisos sense utilitzar perquè els posin en el mercat".

També ha destacat que es tracta d'un preu "moderat" i que s'han establert excepcions, com ara que sigui una segona residència o que la propietat estigui a la venda o al mercat de lloguer sense poder realitzar aquestes accions de manera efectiva.

A més a més, Jover recorda que el cobrament no es farà efectiu fins al primer trimestre del 2022 i, per tant, queden molts mesos perquè els propietaris més colpejats per la crisi sanitària hagin de fer front a aquest cost.

Informa: Laura Cugat

Comparteix:

La restricció a les fronteres, principal preocupació segons les dades del CRES Els detinguts a l'operació antidroga passen a disposició judicial