ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Incerteses en la reobertura de les escoles el 2 de juny

www.andorradifusio.ad

Incertesa al voltant de la reobertura de les escoles. La majoria de centres encara no han pres decisions en ferm. Esperen saber quants nens hauran de gestionar amb el servei d'acollida.

Ara mateix el servei d'acollida és el pal de paller que intenten consolidar les escoles en aquest retorn ple de condicionants el 2 de juny.

Per exemple el col·legi Sagrada Família d'Escaldes-Engordany no es vol pronunciar respecte al nombre de cursos que obriran fins que no sàpiguen el nombre de nens que hauran de gestionar al servei d'acollida.

Està assegurat el retorn en els cursos de final d'etapa, 6è de primària i 4t d'ESO. Al servei d'acollida hi ha d'haver un cuidador per a cada tres alumnes en el cas de maternal; si venen molts alumnes, diuen, no els quedaran professors.

També hi ha voluntat de fer servei de menjador, però confessen que si s'hi acullen una xifra molt elevada de nens serà totalment inviable amb les noves restriccions.

Pel que fa a l'Escola Andorrana, també és prioritzarà els alumnes de 1r cicle i 6è curs. Els de segona ensenyança faran activitat presencial un dia per setmana. No hi haurà servei menjador davant la incapacitat d'assegurar les condicions sanitàries.

Pel que fa al col·legi Janer també farà classes presencials a 6è de primària i 4t d'ESO. En aquest centre han manifestat la voluntat de fer servei menjador, però també estan pendents de quants alumnes tindran al servei d'acollida.

Cal tenir en compte que l'assistència és voluntària i per poder optar al servei d'acollida cal demostrar que els pares treballen de manera presencial amb declaració jurada i certificat de l'empresa.

També cal demostrar que cap familiar de fins a segon grau de consanguinitat no es pot fer càrrec de l'alumne.

Al final d'aquesta setmana esperen tenir les xifres d'alumnes més clares per poder confeccionar un full de ruta més acurat.

Al juny els centres seguiran mantenint les classes per via telemàtica.

Informa: Cesc Sanjuan 

Comparteix: