Lectors de matrícules per lluitar contra el frau i el contraban a la duana espanyola

www.andorradifusio.ad

Nou sistema a la duana de la Farga de Moles per lluitar contra el frau i el contraban. Des d'aquest dimarts 22 càmeres controlen les matrícules dels vehicles que hi transiten.

L'Agència Tributària Espanyola ha implementat a la duana hispanoandorrana una vintena de càmeres que han d'ajudar a detectar vehicles sospitosos.

Els aparells llegeixen les matrícules dels vehicles que entren i surten i les cotegen amb la seva base de dades. La directora del departament de duanes i impostos especials de l'Agència Tributària Espanyola, Pilar Jurado, explica que "si s'activa un dels riscs, s'il·lumina un semàfor vermell i es deriva el vehicle per a un control". "Es tracta d'automatitzar la selecció de riscos". 

Fa mesos que s'hi fan proves, però fins aquest dimarts no s'ha implementat del tot. Els controls, a banda de fer disminuir els fraus i el contraban, es vol que també ajudin a agilitar el trànsit. Segons Jurado, "l'establiment de la lectura farà que la gestió sigui més àgil i aportarà una major seguretat en com es treballa a la duana".

Tot plegat ha costat prop de 400.000 euros. El mateix sistema ja s'ha provat en altres fronteres com la de Gibraltar o la marítima d'Algesires.

Informa: Judit Pedrós
Imatges: Jordi Seabra

Comparteix:

Els liberals, "molt a prop" de formar llistes electorals a totes les parròquies Manifest per a la creació d'una àrea econòmica Andorra-Pirineu