Macron és investit president de França amb la mirada fixada en les legislatives

www.andorradifusio.ad

El Palau de l'Elisi ha acollit aquest dissabte la cerimònia d'investidura del president de la república francesa i copríncep d'Andorra, Emmanuel Macron. En el discurs de l'inici del seu segon mandat ha promès una França "més independent" i "un planeta més habitable". Entre els 500 convidats es trobaven el cap de Govern i la síndica general, que diumenge també assistiran a l’acte del Dia de la Victòria, en commemoració del 77è aniversari de la finalització de la Segona Guerra Mundial.

El segon mandat d'Emmanuel Macron al capdavant de la presidència de la república francesa començarà oficialment la setmana vinent. Tot i això, aquest dissabte al matí ha estat investit al Palau de l'Elisi, a París. Durant cinc anys més presidirà l'estat veí del nord i continuarà sent un dels caps d'Estat del Principat.

El president del Consell Constitucional gal ha estat l'encarregat de proclamar els resultats de les eleccions del mes passat. En el seu discurs, Macron ha promès una França "més independent" i "un planeta més habitable".

En la cerimònia hi han estat convidades unes 500 persones, entre les quals també es trobaven el cap de Govern, Xavier Espot, i la síndica general, Roser Suñé.

França ja fixa la mirada en les eleccions legislatives del juny, on Macron es jugarà la majoria parlamentària. Concorrerà als comicis amb una aliança de partits amb l'esperança de fer front a la coalició històrica de l'esquerra i a la ultradreta liderada per Marine le Pen.

Informa: Redacció

Comparteix:

Els ramaders s'estalviaran 40.000 euros en les importacions d'aliments per als animals Afectacions de trànsit diumenge a les parròquies centrals per la marxa Marc GG