ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

La majoria dels andorrans no té tants fills com voldria

www.andorradifusio.ad

L'Observatori ha anunciat aquest dijous també els resultats a diverses preguntes sobre la natalitat. Es constata que un 62,8% de la població creu que a Andorra les parelles tenen menys fills dels que voldrien, contra una mica més del 20% que considera que, en general les parelles tenen els que desitgen.

Aquestes preguntes ja es van fer el 2002 i des de llavors ha augmentat la proporció dels que opinen que la gent té menys descendència de la que voldria. Més d'un 60% de la població creu que s'haurien de prendre mesures per incentivar la natalitat.

Des del CRES es constata que la mentalitat, en aquest sentit, està molt allunyada encara del nord d'Europa. "Els països on (la satisfacció per la natalitat) és més alta són els d'Europa del nord, on segurament l'estat ha assumit fer polítiques actives perquè la gent tingui més fills o perquè aquesta proporció de població que en vol tenir, que en pugui tenir".

Entre les mesures per incentivar la natalitat opinen que s'haurien de promoure ajuts econòmics, millorar la conciliació laboral i donar més suport a llars d'infants i guarderies.

Informa: Pere Moliné
Imatges; Àlex Soldevila
Locució: Sergi Cano

Comparteix:

3.95.131.208