Salut confia anar recuperant sanitaris els propers dies després de la quarantena pel coronavirus

www.andorradifusio.ad

Una trentena dels afectats pel virus són sanitaris, Martínez Benazet preveu que en els dies vinents molts dels que actualment compleixen quarantena es podran reincorporar als seus llocs de feina. Assegura que la incidència de la Covid-19 en aquest col·lectiu també s'ha reduït.

Les xifres d'infectats de professionals de salut també es va reduint, segons el ministre de Salut, ja que existeix una major conscienciació i s'han augmentat les mesures per evitar contagis.

Per exemple com els que es van produir a causa del turista que va patir un infart a pistes i que es desconeixia que estava contagiat de coronavirus. Situació que va derivar en contagi o sospita de contagi del personal, tant sanitari com de pistes, que el van atendre.

Martínez Benazet descarta que a curt termini es produeixi una manca d'especialistes sanitaris, ja que una vegada la superin els que actualment estan en quarantena, podran retornar a la feina. "El fet d'aplanar la corba com sembla que estem aconseguint també ajuda perquè ens dona temps a que aquests professionals es reincorporin", ha declarat durant la roda de premsa d'aquest dissabte al migdia.

El ministre de Salut ha recordat que s'ha reorganitzat la feina d'alguns professionals que prestaven serveis en altres especialitats, per tal d'optimitzar els mitjans. També es disposa de l'ajuda d'estudiants i metges del país que treballen en altres centres.

Roda de premsa completa del ministre Martínez Benazet d'aquest dissabte 21 de març al migdia:Informa: Joan A. Sarmiento

Comparteix:

Els positius s'eleven a 87 però Martínez Benazet és optimista: "Estem aplanant la corba" Els comuns concentren les hores d'atenció al públic