ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Martínez: el coronavirus "fa un pic d'infeccions que satura qualsevol sistema sanitari"

www.andorradifusio.ad

Andorra té ara mateix deu casos sospitosos de coronavirus, sis dels quals ingressats a l'hospital i quatre aïllats a casa. Mentrestant, la dona de 87 anys que aquest dijous va donar positiu evoluciona favorablement. El ministre de Salut ha avançat que aquest dissabte ja es podrien saber els resultats d'alguns dels pacients pendents de diagnòstic.

Joan Martínez ha volgut deixar clar, a la darrera roda de premsa del Govern, que la millor manera perquè no es propagui el coronavirus és que els ciutadans disminueixi els contactes amb altres persones i es quedin a casa, limitant els desplaçaments a aquells que siguin estrictament necessaris.

Segons la darrera actualització, la dona de 87 anys que va donar positiu, continua ingressada amb evolució favorable, i hi ha una desena de casos sospitosos, 6 dels quals ingressats i 4 en aïllament a domicili.

Amb tot plegat, hi ha una vuitantena de contactes amb risc de poder contenir el virus. Una trentena per part de la dona gran, una cinquantena per part de la filla i el marit d'aquesta, que continuen aïllats a casa, i dos més, tot i que de baix risc, per part d'un altre fill d'aquesta dona. Per això l'executiu ha pres mesures més dràstiques, ja que la transmissió comunitària cada cop pren més força. El ministre de Salut ha avançat que tot fa pensar "que hi ha una transmissió comunitària ja de cert pes". "Aquesta persona i la seva família s'han posat en contacte amb moltes altres persones, i això fa, pensem, que aquest virus ja és a la nostra comunitat. Per tant, hem d'evitar aquesta propagació i que el virus es quedi, en la mesura que sigui possible, dins les persones que fins ara s'hagin pogut infectar i que estem estudiant", demana Martínez. 

Aquest dissabte s'haurien de conèixer els resultats de les proves analítiques d'aquests casos sospitosos. El ministre Martínez ha explicat que aquest virus es propaga tres vegades més ràpid que la grip convencional. "Fa un pic d'infeccions, de malalts, que satura qualsevol dispositiu i sistema sanitari. I és en aquest moment quan es produeix la catàstrofe", adverteix.

Des d'aquest divendres també hi ha un nou telèfon actiu per informar i resoldre dubtes sobre la situació del coronavirus. És el 188. D'aquesta manera es reserva el 116 només per a emergències o sospites de persones que vinguin d'una zona de risc, que hagin estat en contacte amb un cas confirmat o que tinguin símptomes.

Roda de premsa completa del Govern del 13 de març al vespre:

Missatge institucional del cap de Govern d'aquest 13 de març al vespre:

 

Informa: Laura Massegú-Oliver Jaén

Comparteix:

3.235.11.178