Més consum de porc i pollastre i menys de vedella arran de la crisi sanitària

www.andorradifusio.ad

Els majoristes del sector carni també van notar més demanda a l'inici de l'emergència sanitària, però han vist com els ha caigut en picat part de la feina perquè proveïen hotels i restaurants. També abasteixen supermercats i carnisseries, on aquests dies venen més porc i pollastre i menys vedella.

Empreses, com Andorcarn, han perdut un 70% de la facturació. I és que tot i que continuen abastint carnisseries i supermercats han perdut clients com hotels i restaurants.

En aques sentit el director d'Andorcarn, Dionisio Sierra, assenyala que treballen molt amb el sector de la restauració i el seu tancament suposa "una minva important en la nostra facturació".

Amb tot l'empresa manté l'elaboració d'embotits i el subministrament de tot el seu catàleg de productes. El que ha constatat és que els consumidors, davant la incertesa del moment, opten cada vegada més pels productes més econòmics.

Així, Sierra explica que "el consum de vedella i de bou ha baixat molt" i, en canvi, assegura que "es veu una progressió a l'alça de pollastre i porc, que són productes més econòmics".

El que no hi ha hagut en cap moment són problemes d'abastiment i s'ha rebut tot el gènere, que majoritàriament prové de l'estranger.

Sierra indica que durant la primera setmana de la crisi sanitària "va haver-hi una mica de psicosi i tothom va comprar compulsivament", i afegeix que "ni llavors va haver-hi desabastiment".

Andorcarn ha reorganitzat els horaris, torns i vacances dels treballadors per poder mantenir l'activitat i estudia acollir-se a alguns dels ajuts del Govern per fer front a la caiguda d'ingressos.

Informa: Gerard Gort
Imatge: Txema Galilea

Comparteix:

Els ramaders continuen al peu del canó i van notar més demanda a l'inici de l'emergència sanitària Psicopedagogs de l'escola andorrana creen un blog per donar eines i respondre dubtes de les famílies