ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Més d'un vuitanta per cent dels alumnes de Formació Professional troben feina

www.andorradifusio.ad

Vuit de cada deu titulats de formació professional troben feina, i la majoria ho fan abans d'un mes d'acabar els estudis. És una de les conclusions que es pot treure de l'estudi d'inserció laboral que ha fet el Govern per a l'FP i que deixa graus de satisfacció importants.

És el primer estudi en profunditat que es fa sobre aquest aspecte i se li vol donar continuïtat per tenir conclusions més acurades. S'han fet enquestes a titulats de dues promocions diferents i tant en l'una com en l´altra els qui han trobat feina superen el 80%. Entre un 10 i un 13% no buscaven feina i només un 3% està aturat.

Una altra dada destacada és que més del 80% va col·locar-se menys d'un mes després d'obtenir el títol o fins i tot abans d'acabar els estudis. Només un dels enquestats treballa fora del país.

Els enquestats valoren amb un notable diferents aspectes de la seva feina i una àmplia majoria assegura que tornaria a repetir els estudis, també al mateix centre. Satisfacció per l'actual situació, però voluntat de seguir avançant

El ministre d'Educació, Eric Jover, afirma que "faríem un flac favor a l'FP si fóssim autocomplaents amb aquests resultats. No ens podem quedar aquí i hem de fer que la formació professional sigui cada cop millor".

L'FP andorrana va arrencar fa catorze anys amb quinze alumnes i ara en té més de 300. El sistema col·labora amb unes 250 empreses per a les estades formatives i les sortides laborals. Jover ha agraït la implicació de totes.

Informa: David Domingo
Imatges: Vicente Bellot

Comparteix:

18.232.38.214