ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

La mitjana del salari de tots els treballadors se situa en 2.138 euros

www.andorradifusio.ad

El salari mitjà del juliol s'ha situat en 2.138 euros, una lleugera disminució respecte a fa un any. La pandèmia s'apunta com a principal motiu per aquest descens.

El juliol es van abonar uns vuitanta milions d'euros en salaris, el que representa una disminució del 3% si la comparem amb el mateix mes del 2019. Pel que fa al sou mitjà declarat a la CASS, és a dir, la mitjana del que guanyen tots els treballadors, era de 2.138 euros al mes, una xifra inferior al juliol de l'any passat.

La raó principal és que, en aquest període, hi ha hagut moltes suspensions temporals de contracte de treball, especialment en sectors com l'hosteleria i el comerç.

Les finances són el sector en què el salari mitjà és més elevat, concretament de 4.835 euros al mes. S'ha de tenir en compte que hi ha una gran disparitat entre el que perceben els directius i la resta d'empleats. En canvi, la percepció mitjana més baixa és en el sector del personal domèstic, que supera per poc els 1.400 euros mensuals. Aquestes situacions expliquen la mitjana general de tots els assalariats, superior als 2.000 euros.

Informa: Pere Moliné
Locució: Jordi Domingo

Comparteix:

18.234.97.53