ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Naturlàndia confirma el tancament total del parc d'animals

www.andorradifusio.ad

Naturlàndia ha confirmat el tancament total del parc d'animals, tot i que en algun moment s'havia estudiat mantenir alguna espècie per a la conservació.  Així ho ha explicat el director del centre, Xabier Ajona, en una entrevista al programa "Ara i Aquí" de Ràdio Nacional. També ha indicat que l'estratègia per a convertir Naturlàndia en un centre de natura per fer-hi activitats durant diversos dies també passa per fomentar l'allotjament a la parròquia.

Xabier Ajona ha assegurat que després de plantejar-se les diverses opcions que hi havia sobre la taula s'ha decidit "tancar completament el parc d'animals salvatges". "No som especialistes en la conservació i tenim limitacions", ha detallat. Per tant, els animals es traslladaran finalment a instal·lacions més especialitzades. "Els ossos aniran a Anglaterra, els llops i els linxs, a Grècia, i els ungulats, als quals fins ara no havíem trobat una nova destinació, en principi aniran a una fundació de Catalunya".

Aquest és, segons Ajona, un dels canvis que tenen com a objectiu convertir Naturlàndia en un centre d'activitats de natura que aportin més valor a la parròquia. L'estratègia és fomentar que el visitant hi passi diversos dies i, d'aquesta manera, aconseguir que s'allotgin a la parròquia.

Ha reiterat que l'esquí de fons ha experimentat un increment d'usuaris i que s'haurà de buscar la manera de fidelitzar-lo. Creu que "l'esquí de fons ha estat un gran desconegut els darrers anys". "Molta gent s'ha decidit per l'esquí de muntanya i, en canvi, el de fons permet fer una activitat física a la muntanya, amb seguretat i pistes específiques".

Preveu unes bones expectatives per a aquest estiu, molt més optimistes que els resultats d'un hivern molt dur marcat per la pandèmia de la Covid-19, ja que aquesta és la seva temporada alta.

Entrevista completa al director de Naturlàndia, Xabier Ajona, a l'Ara i Aquí:

Informa: Pere Moliné

Comparteix: