La Xina mostra interès per col·laborar en el projecte de l'aeroport

www.andorradifusio.ad

La Xina ha mostrat interès a col·laborar en el projecte de construcció de l'aeroport en cas que aquest finalment es porti a terme. Així ho ha assegurat l'ambaixador Lyu Fan en el marc de la jornada empresarial Andorra-Xina que es fa a l'Art Hotel.

La trobada ha estat organitzada per Actua i pel Govern amb l'objectiu d'establir contactes empresarials bilaterals. Hi ha hagut una cinquantena de reunions amb participació de nou empreses xineses, entre elles Air Xina i Huawei, amb tretze empreses del país. L'ambaixador ha desglossat un seguit d'àmbits en què la cooperació Andorra-Xina pot materialitzar-se. Un d'ells, col·laborar en la construcció de l'aeroport, si el projecte acaba reeixint. "Volem cooperar amb Andorra en el finançament d'alguns projectes d'infraestructures, per exemple l'aeroport", declarava Lyu Fan, tot insistint que "la Xina és molt forta en l'àrea d'infraestructura. Penso que moltes empreses xineses voldran fer inversions en aquesta àrea."

Obrir un mercat de comerç electrònic entre els dos països, col·laboració en matèria de telecomunicacions i en l'àmbit educatiu entre la Universitat d'Andorra i universiats xineses han estat altres punts en què Andorra i la Xina poden avançar. En referència a l'aeroport, el ministre d'Economia i Empresa s'ha mostrat satisfet per l'interès xinès, al temps que recordava que el projecte aeroportuari ha de superar encara més fases. "Pot ser una bona notícia, senyal que les relacions entre Andorra i la Xina, després de 25 anys, estan més que consolidades", considera el ministre d'Economia i Empresa, Jordi Gallardo. Les relacions diplomàtiques amb la Xina es van iniciar el 1994. L'any passat les exportacions des del país asiàtic cap a Andorra van créixer un 40,7% i les importacions, un 49%. 

L'ambaixador Luy Fan ha obert la jornada aquest matí amb una trobada protocol·lària amb Xavier Espot i els ministres Jordi Gallardo, Verònica Canals i Maria Ubach.

Informa: Sergi Cano
Imatges: Sergi Linares

Comparteix:

Nova campanya contra la conducció sota els efectes de l'alcohol i les drogues Rosa Mujal cedeix un mural a la Bebeteca de l'Estudi