ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Noves mesures i més restriccions per frenar l'augment de casos de coronavirus

www.andorradifusio.ad

El Govern vol frenar l'augment de casos de la Covid-19 aplicant noves mesures i més restriccions que se centren molt en aspectes de lleure. Unes mesures que s'adopten per quinze dies, són prorrogables i incideixen en les activitats i en llocs on les mesures de distanciament es fan difícils de complir. L'objectiu és rebaixar fins a 1 la taxa de reproducció del virus, que es troba actualment en 1,45.

Als bars ja no es permetrà el servei a la barra, es limita a dos el nombre de persones per taula. Una xifra que s'amplia fins a 5 en el cas dels restaurants. S'haurà de mantenir també la separació entre les taules.

Diferència entre uns establiments i altres que les autoritats sanitàries expliquen pel fet que als bars hi ha més exposició, més moviment i menys espai que en restaurants, on l'espai i les mesures estan més controlades.

Als llocs de feina l'executiu recomana limitar la interacció social i seguir fomentant el teletreball. Es recorda que no es permet fumar mentre es camina a la via pública i s'hi afegeix la prohibició de fer-ho a exteriors de bars, oficines i altres edificis i només es permetrà fer-ho a l'exterior de manera individual, aïllat i sense moure's de lloc.

Quant a les reunions de familiars i d'amics es limiten a 5 persones i les celebracions com ara casaments i comunions a 10.

Es tornen a aplicar mesures restrictives als funerals, no es permeten les reunions als tanatoris i als enterraments només hi podran assistir 10 persones.

També s'exigiran protocols específics acordats per l'autoritat sanitària per a esdeveniments lúdics, culturals, esportius i professionals. 

Es tornen a tancar els parcs infantils tant interiors com exteriors i les activitats extraescolars s'hauran de fer amb mascareta.

Els centres esportius hauran d'anul·lar les activitats dirigides per a grups a excepció d'aquelles amb un protocol validat per Salut i la mascareta serà obligatòria per a totes les activitats individuals.

A l'hospital també es limitaran les visites als ingressats i residents de centres sociosanitaris ja no podran pernoctar fora del centre. 

El Govern destinarà inspectors i agents de policia per fer complir aquestes normes que entraran demà en vigor i seran d'obligat compliment. 

Torna a veure la roda de premsa:

Informa: Anna Pifarré

Comparteix:

34.236.245.255