La pandèmia serveix de banc de proves per al grup de rercera de salut de la Universitat d'Andorra

www.andorradifusio.ad

 El rector de la Universitat d'Andorra, Miquel Nicolau, ha destacat durant una taula rodona amb els grups de recerca de ciències de la salut i serveis sanitaris, de la dotzena edició del seminari de recerca que organitza el centre, que la pandèmia del coronavirus ha permès ampliar les línies d'investigació.

En aquest sentit, la coordinadora del grup de recerca en ciències de la salut i serveis sanitaris de l'UdA, Elvira Gea, ha indicat que "hem pogut tenir accés a un món totalment diferent i a unes oportunitats en l'àmbit de tractar pacients a les línies de recerca, com ara la disfàgia, principalment en els pacients de l'UCI, que han sigut els més afectats".

D'altra banda ha comentat que també han tingut accés a tot el tema de medicaments, efectes terapèutics i efectes adversos. El treball d'aquestes dades permetrà fer aportacions cap a la societat i amb vista a futurs brots.

Actualment a la universitat hi ha quatre grups de recerca, educació, sanitat, economia i llengua, als quals s'afegirà un de tecnologia, ha destacat la directora de l'Escola Internacional de Doctorat, Virginia Larraz.

Per cloure l'edició d'enguany s'ha fet un concurs, on els doctorands han exposat la tesi en un temps limitat de quatre minuts i amb un llenguatge planer. El guanyador s'ha endut un equip per crear vídeos i fer videoconferències.

Informa: Joel Romero
Imatges: Txema Galilea
Locució: Gemma Rial

Comparteix:

El rector de la Universitat d'Andorra: "És possible que si volguéssim fer tota l'activitat presencial ens faltarien espais" Caldea reobre amb l'estrena de la llacuna panoràmica