El Perú demana explicacions pels abusos a treballadors  

www.andorradifusio.ad

L'afer dels treballadors peruans transcendeix Andorra. Una delegació del consolat general del Perú s'ha reunit aquest dimarts amb el Govern i dimecres ho farà amb el raonador del ciutadà. L'objectiu és obtenir més informació sobre la seva situació en condicions laborals irregulars. Paral·lelament la fiscalia continua investigant els fets.

Les alarmes del consolat general del Perú es van activar per la situació d'uns 20 peruans, que fa unes setmanes van ser traslladats a Espanya i abandonats per l'empresa que els havia contractat en origen. Una delegació consolar, encapçalada pel vicecònsol, es troba aquests dies a Andorra per tractar la situació amb les autoritats andorranes, primer amb el Govern i posteriorment amb el raonador del ciutadà. Per a la ministra Conxita Marsol la situació tendeix a normalitzar-se progressivament, després de les inspeccions. En declaracions a La Clau ha assegurat que s'ha reunit amb una de les empreses implicades i manté contactes amb l'ambaixada d'Espanya, ja que molts dels treballadors que arriben ho fan a través d'aquest país. El problema per actuar és que els afectats són reticents a denunciar

"Tenen por de venir a denunciar. I nosaltres els diem veniu, denuncieu, però llavors tenen por de perdre la feina i aquestes persones han de tornar al seu país. Alguns ens diuen que viuen gràcies al que els envien els seus familiars cap aquí, quan ells han vingut al país per enviar recursos als seus països".

Conxita Marsol. Ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge

Precisament la denúncia d'un dels treballadors, que es va negar a pagar i va ser acomiadat, va servir per destapar-ho tot. El dossier del raonador del ciutadà, actualment en mans de la fiscalia, constatat abusos com l'apropiació de diners i condicions laborals inadequades.

Informa: Joan A. Sarmiento

Comparteix:

Incorporar la transversalitat de gènere a les dades garanteix més drets Almanac d'homenatges a Sergi Mas