ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

La policia desplega 150 agents per la visita de Macron amb atenció especial a la plaça del Poble

www.andorradifusio.ad

150 efectius de la policia participaran en el dispositiu de seguretat per la visita del Copríncep francès. Es fa de manera coordinada amb el grup de seguretat del president de la República Francesa que ha desplaçat 25 persones. La policia lidera un dispositiu que també disposarà de bombers, SUM i Creu Roja. El punt més sensible i on és previst destinar més recursos és la plaça del Poble, on es farà l'acte més popular.

Ja fa temps que la policia treballa en el dispositiu de seguretat per la visita d'Emmanuel Macron. El màxim responsable és el director adjunt, Bruno Lasne, que coordinarà els 150 efectius que s'hi destinaran.

Lasne disposa de la col·laboració de l'anomenat grup de seguretat del president de la República Francesa amb 25 persones sobre el terreny.

Entre les verificacions prèvies i com s'ha fet en altres visites de Coprínceps s'ha fet un cens de la població que viu a les zones on s'aturarà el cap d'Estat, s'han revisat les instal·lacions i el clavegueram. De fet les clavegueres es repassen regularment i també pocs minuts abans del pas de la comitiva. El cos d'ordre també ha mantingut reunions amb tots els caps de circulació de totes les parròquies.

Tots els efectius desplaçats són de la policia i entre d'altres hi haurà franctiradors i el TEDAX. On es destinaran més efectius, explica Lasne, és a la plaça del Poble, en l'acte més popular.

A la plaça hi haurà una gran presència d'agents tant uniformats com de paisà i es farà un filtratge del públic amb controls exhaustius.

També es farà a la plaça del Consell General, on el Copríncep es trobarà amb representants de les institucions.

Bruno Lasne indica que la presència policial es reforçarà a tot el país, les 24 hores davant i dins de l'hotel on s'allotjarà el Copríncep i a les fronteres.

Afegeix que es prohibirà l'estacionament de vehicles a les zones d'aturada de la comitiva que es desplaçarà amb vehicles de la policia i amb presència d'agents també francesos.  

Informa: Anna Pifarré
Imatge: Josep M. Garcia-Arxiu RTVA

 

Comparteix:

3.234.245.125