ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Es posa en marxa el metge referent

www.andorradifusio.ad

Entra en funcionament la figura del metge referent. Un canvi que modificarà la conducta habitual dels usuaris fins ara. Per tant, caldrà primer que el metge de capçalera ens derivi a l'especialista pertinent si es vol que la CASS reemborsi el 75% de la visita.

Aquest era un dels punts bàsics de la reforma sanitària, una reforma que en el seu moment no va estar exempta de crítiques.

A partir d´aquest dilluns caldrà primer una visita al metge de referència designat, abans de visitar un especialista, exceptuant el cas dels oftalmòlegs, odontòlegs i ginecòlegs. En el cas dels pediatres, el funcionament és el mateix que amb el metge de capçalera i s'haurà d'indicar que és el metge referent dels infants.

Com triar metge referent

Els pacients podran escollir metge referent en la mateixa consulta del doctor, a la CASS o per via digital. La voluntat del ministeri és que el canvi es faci de forma esglaonada.

Canvis en el copagament

L´altre pilar de la reforma sanitària és la modificació de la llei de la CASS, que es podria aprovar abans de finals d´any, i que fixarà els nous percentatges de copagament.

A partir de l´aprovació del text, la seguretat social continuarà reemborsant el 75% de la visita només dins la via integrada, és a dir, quan la visita sigui derivada pel metge de referència. Pel que fa als metges no convencionats, només es reemborsarà el 20%.

Més informació al programa especial que La Rotonda ha dedicat al metge referent:Informa: Joan A. Sarmiento

Comparteix: