Primer assaig general abans de l'estrena del Retaule de Sant Ermengol de Joan Hernández

www.andorradifusio.ad

Divendres s'estrena el Retaule de Sant Ermengol, la representació de la vida d'un home que va ser bisbe d’Urgell des del 1010 fins al 1035. Ell va ser una de les figures polítiques destacades en aquell moment a Catalunya però també a la Seu d'Urgell on va organitzar la vida dels canonges a la capital. Enguany la representació canvia de direcció i introdueix canvis que la faran més dinàmica.

El nou director, Joan Hernández es reuneix amb els actors al claustre de Santa Maria d´Urgell per fer el primer assaig general del Retaule de Sant Ermengol després d´un mes de treball a l´aula per explicar  la vida d'un home que va canviar l'estructura canònica, va impulsar la reconstrucció d'esglésies, vies de comunicació i va lluitar contra els musulmans al sud de Catalunya.

Són més d´un centenar de veïns de la Seu d´Urgell i rodalies, alguns amb gran trajectòria dins la representació.

I amb la direcció han arribat alguns canvis com la il.luminació També es guanya un nou espai escènic on s´ubica la figura d´un monjo escribà.

Una altra de les novetats és la incoporació del cant de la sibil·la en directe en cada funció per emfatitzar la creença en Déu.

El retaule s'estrena aquest divendres i com sempre tampoc faltarà el Cor Caterva que actuarà en directe dos dies: aquest diumenge i el dimarts de la setmana vinent.

El retaule de Sant Ermengol es representarà del 7 al 15 d’agost a les 22h al claustre de la catedral.

Informa: Rosa Alberch   Imatge: Lluís Calvo

Comparteix:

Nova demanda dels Cierco contra la resolució de BPA i la valoració econòmica de l'AREB Pere López demana dimissions per l’afer de l’aigua d’Escaldes-Engordany