Nova demanda dels Cierco contra la resolució de BPA i la valoració econòmica de l'AREB

www.andorradifusio.ad

Els germans Cierco han presentat una demanda a la Batllia perquè anul·li el Pla de resolució de BPA aprovat per l´Agència de Resolució d'Entitats Bancàries (AREB). En aquesta nova demanda, els accionistes majoritaris denuncien l´opacitat de l´organisme que tutela BPA. Estan convençuts que l´administració ha actuat de forma culposa en l´afer i tenen molt avançada la demanda per danys i perjudicis, que superarà, de llarg, els 400 milions d´euros que equivalen a un pressupost de l'Estat.

Els accionistes majoritaris de BPA han sol·licitat a la Batllia que anul·li el Pla de resolució del banc aprovat per l´AREB i també la valoració econòmica que va fer de l´entitat intervinguda, que consideren totalment errònia.
Pel que fa al Pla de resolució denuncien que no ha estat notificat als accionistes majoritaris ni tan sols s´ha publicat el contingut. És més, afegeixen que es va aprovar abans que s´hagués fet la valoració econòmica.

Els germans Cierco consideren impossible que, en els mesos que ha estat intervinguda BPA, s´hagi desvaloritzant tant com per tenir una valoració econòmica tan negativa com la que realitza l´AREB. Opinen que només seria possible si s´hagués actuat amb dol o negligència greu. Entre altres errors en la valoració, troben que s´hauria valorat a zero Banco Madrid quan els administradors concursals van fixar el superàvit de la filial espanyola de BPA en 42,8 milions.

A més, impugnen la constitució de Vall Banc per la manca d´informació, l´opacitat i l´absència de notificacions legals als accionistes majoritaris.
Finalment, afirmen que tenen avançada la demanda per danys i perjudicis al Govern que podria ser superior al pressupost de l´executiu i mostren el convenciment del comportament culpós de l´administració en l´afer.

Informa: Pere Moliné

Comparteix:

SDP, el partit més crític amb l'acord dels treballadors de BPA amb l'AREB Primer assaig general abans de l'estrena del Retaule de Sant Ermengol de Joan Hernández