El PS i Concòrdia volen uns pressupostos que redistribueixin més la riquesa

www.andorradifusio.ad

El PS i Concòrdia han alertat que el pressupost del 2024 necessita un contingut més social. Ho han fet en el debat a la totalitat, que per primer cop des del 1994 no ha tingut cap esmena a la totalitat. Ara s'han de treballar en comissió les esmenes i aviat es votarà el marc pressupostari i els comptes públics de l'any vinent.

L'oposició té clar que Andorra està creixent en els darrers anys i, fins i tot, que les perspectives econòmiques del 2024 són positives. Però afegeix que s'hauria de fer més èmfasi en polítiques socials perquè creix la desigualtat.

"El que ens arriba és l'empobriment d'una capa més ampla de la societat de la que hi havia fins ara. Pensem que és responsabilitat política intentar escurçar aquesta escletxa".

Judith Salazar, presidenta del grup parlamentari socialdemòcrata.

"Aquesta bona salut de l'economia andorrana no ho és tant si es té en compte a quines butxaques arriben aquests euros. Interessaria saber quina és la distribució relativa de la desigualtat".

Cerni Escalé, president del grup parlamentari Concòrdia.

L'executiu afirma que els comptes públics del 2024 són realistes i amb una gran inversió social

"Estem reforçant l'estat del benestar des d'aquest pressupost. Ja sense estendre'm gaire més. És un pressupost realista. Prudent pel que fa a ingressos. No hipoteca el futur. Aquí no hi ha més deute".

Ramón Lladós, ministre Finances.

Concòrdia ha criticat els terminis de presentació del pressupost que no permeten pugui estar operatiu l'1 de gener. El Govern ha assegurat que es buscarà la manera de fer-ho en propers exercicis però que és complicat si es volen tenir previsions realistes.

Informa: Pere Moliné

Comparteix:

70% d'ocupació als hotels per la Puríssima Unanimitat en la necessitat de tirar endavant l'agència tributària única