Xavier Espot serà el candidat de DA a les generals

www.andorradifusio.ad

Xavier Espot ha oficialitzat l´acceptació per liderar DA a les generals. Ho ha fet aquest dimarts en el decurs d´una reunió extraordinària de l´executiva, amb presència dels càrrecs electes del partit. L´acceptació comporta implícitament que la formació accepta les dues premisses que havia exposat: Envoltar-se del seu propi equip i dissenyar el programa electoral.

Era una notícia coneguda, però s'ha confirmat. Xavier Espot liderarà la proposta de DA a les generals. Era el candidat de consens, el que disposava de l´aval de tota l´executiva. L´actual ministre de justícia, que reconeixia que en alguns moments va tenir dubtes d´acceptar l´oferiment, havia exposat dues premisses per acceptar el càrrec, com són crear el seu propi equip de treball i dissenyar el programa. Unes demandes que des del Partit comparteixen, com ha assegurat el secretari general, Esteve Vidal.

El ja candidat taronja ha deixat clar que es troba còmode en un espai de centre progressista que ocupa DA tot i que amb certs canvis que considera necessaris.

L´acord d´associació serà un dels punts calents del debat electoral, segons ha reconegut el precandidat taronja. Espot considera que és bo que sigui així. Tot i destacar les virtuts que aportarà per Andorra un tractat i que és la millor via per no quedar al marge d´Europa, reconeix que caldrà fer molta pedagogia entre la societat.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Kevin Ribeiro

Comparteix:

Marticella, sobre Grandvalira: "El sector necessitava que tinguéssim bones notícies" La renda variable bloquejada fa que l'AREB deixi d'ingressar 3,1 milions en la venda de Vall Banc a JC Flowers