Es restaura una indulgència del bisbe Caixal de Cal Gastó

www.andorradifusio.ad

El llibre d'Iñaki Rubio explica que a l'habitació on es va cometre l'assassinat d'un germà a mans de l'altre la matinada del 31 de juliol del 1943 hi havia una imatge de la Verge de Meritxell, mostra de la religiositat de la família. La sorpresa es va trobar en un plafó de fusta que feia part de la paret i que fa uns dies va arribar al taller de la Mireia. Sota la pintura blava amb la qual s'havia pintat va aparèixer una indulgència concedida pel bisbe Josep Caixal

La Mireia, de Retoc Restauració, ha explicat quin ha estat el procés per trobar-ho. "A punta bisturí he anat traient la pintura blava, que és una pintura de calç i ha sortit l'any que és de 1874 i tota la indulgència que diu que si reses Ave Maria, una lletania o una salve i obtindràs 10 dies de perdó".

Les indulgències es poden demanar pels morts o per aquells que han comès un pecat. En aquest cas és una casa on anteriorment havien mort gran part dels fills dels dos matrimonis del pare. Ara aquest document, que després de 150 anys ha arribat als nostres dies, es conservarà adherit a la fusta, però també es digitalitzarà perquè el perdó arribi més enllà. 

"Es farà una restauració amb retoc digital de manera que les parts que estan perdudes que no es restauren es puguin restaurar digitalment", afegeix la Mireia. I mentre el mas de la Costa es converteix en un allotjament rural, la seva història es redimeix. 

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Sergi Linares

Comparteix:

Les finals de la Copa del Món, una inversió per a la promoció turística Els temporers que hagin treballat una i dues temporades podran accedir a la quota general