Es retarda el referèndum per l'acord d'associació de la UE

www.andorradifusio.ad

El referèndum sobre l’acord d’associació es farà al maig de l'any que ve. Ho ha confirmat el secretari d’Estat d’Afers Europeus a la primera de les reunions de poble que comencen a Encamp. 

Un procés comunicatiu que s’inicia pocs dies després de presentar la versió tancada de l’acord en anglès. Ara tots els estats analitzaran el text i a causa de les eleccions al Parlament Europeu del mes de juny, pot ser que el vistiplau s’allargui, fet que fa endarrerir una mica la celebració del referèndum a Andorra. 

"Arran de l'intercanvi de dimarts, i és veritat que la comissió finalment no té ascendent sobre els tempos del Parlament, són dues institucions diferents, treballen diferent. Si la informació de la comissió és que el Parlament no podrà treballar fins a finals d'aquest any o principis del 2025 ens decala una mica. És un escenari que teníem identificat i que ens fa moure un parell de mesos, com a molt, en l'escenari previ que teníem".

Landry Riba, secretari d'Estat d'Afers Europeus

Els participants tenen dubtes al voltant de les finances, la lliure circulació de persones i la situació de les empreses. Alguns dels asistents lamenten que continua sense transmetre's prou informació i asseguren que estan indecisos pel què votaran. Hi han participat una setantena de persones. 

La pròxima reunió serà el dia 13 a Escaldes-Engordany, i la ronda acabarà l’11 de juny a Andorra la Vella.

Informa: Laura Cugat

Comparteix:

Jordi Borras alerta que l'extrema dreta pot arribar a Andorra Els neguits en matèria social, laboral i de salut centren la reunió de l'acord d'associació a Encamp