Rufus Wainwright: un dels milors vocalistes i compositors actuals, aquest divendres a la capital

www.andorradifusio.ad

Rufus Wainwright és un dels vocalistes i compositors més virtuosos de la seva generació. Amb només 14 anys va ser nomenat millor músic del Canadà i acumula set àlbums d´estudi i tres en directe. Aquest divendres és a Andorra on s´espera que canti un dels temes més aclamats inclòs en el tribut que va fer al seu sogre i gran músic, Leonard Cohen.

Habitual en bandes sonores de cinema. Ha participat a "Moulin Rouge", "El diari de Bridget Jones", "Brokeback Mountain" i "L´aviador".

Però la més celebrada és "Hallelujah", un tema de Leonard Cohen que es va publicar el 1975 i que ell versiona i s´inclou a la banda sonora d'"Shreck".

El tema utilitza la simbologia judeocristiana per expressar la glòria i la pena d'estimar. Menciona un acord celestial que el rei David compon a Déu i li explica a una dona com cantar-la.

I entre vers i vers hi trobem l´admiració de David cap a Betsabè i la traïció de Dalila en tallar-li la cua a Samsó com a metàfora del, tipus de dona de la qual s´enamora un home.

Rufus Wainwright té marcades influències líriques que van des de la cançó francesa, al musical o l´òpera. A Andorra vindrà acompanyat de piano i potser la guitarra.

El concert serà a les 20h al Centre de Congressos. Rufus Wainwright té marcades influències líriques que van des de la cançó francesa, al musical o l´òpera. Amb tot, el repertori que prepara per demà al Centre de Congresos és a hores d´ara tota una incògnita.

Informa: Rosa Alberch

Comparteix:

"Perplexitat i indignació" a Canillo pel recurs de Viladomat contra la plataforma de Soldeu El carrer Sant Antoni s'allargarà fins a la carretera de l'Obac per tenir una nova entrada a Escaldes-Engordany