ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El SAAS demana dos informes més pel cas del nadó mort a l'hospital

www.andorradifusio.ad

Els pares de la nena de dos mesos i mig morta a l'hospital per no ser traslladada a temps, creuen que finalment hauran d'obrir la via judicial. Ho faran, amb tota probabilitat, quan s'hagi tancat la investigació dels fets. Una investigació per a la qual el SAAS ha demanat tres informes: un d'intern, dels metges de l'hospital, i dos externs, a un neonatòleg i a una forense de trasllats mèdics.

Els pares del nadó mort el 5 de febrer a l'hospital Nostra Senyora de Meritxell creuen que, amb tota probabilitat, hauran de recórrer a la via judicial per aclarir les responsabilitats del cas. Ho faran després que es tanqui la investigació oberta per les autoritats sanitàries. Una investigació per a la qual el SAAS ha demanat tres informes diferents: un d'intern, que elaboren metges de l'hospital, i dos externs encarregats a una forense en trasllats mèdics i un neonatòleg.

Així ho ha informat el director general del SAAS, Lluís Burgués, als pares de la nena durant una reunió celebrada al migdia. Burgués ha afirmat que l'informe de neonatologia estarà enllestit demà i el lliurarà al cap de Govern. La resta trigaran uns dies més. Josep Lluís Criado, el pare de la nena, ha explicat que Burgués els ha lliurat l'historial de la filla i els ha informat que la càmera de videovigilància ubicada a la incubadora no estava operativa.

D'altra banda, Criado ha afegit que Burgués els ha informat que el cas servirà per establir protocols en matèria de neonatologia i denegarà l'admissió de nadons amb historials clínics tan complicats com el de la seva filla.

Els pares del nadó mort continuen pensant que el cas s'ha volgut amagar i que ara s'intenten minimitzar les responsabilitats.

Informa: Ana Alamán   Locució: Anna Pifarré

Comparteix:

3.231.220.225