ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Sant Julià estudia també la possible invasió de competències de la llei que regula la construcció

www.andorradifusio.ad

Ha estat un dels anuncis d'aquesta setmana, el de la limitació de les llicències per a la construcció. Els comuns són els que fins ara en tenien la potestat, la d'atorgar les llicències, però durant un any aquesta passarà a estar supervisada pel Govern. Des de Sant Julià de Lòria ho estan estudiant perquè la llei aprovada pel Consell els podria envair competències.

Ho anunciava Xavier Espot en el debat d'orientació política i saltava la sorpresa. El Govern pren les regnes en matèria d'habitatge mentre insta els comuns a revisar aquest any els plans de creixement de cada parròquia.

El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral es mostra decebut per les formes utilitzades pel Govern. "Decepció en quant a les formes que hi ha hagut. Calia abans d'entrar la llei posar en antecedent als comuns de manera general".

Passa de ser una competència comunal a estar supervisada temporalment per l'executiu. Així que Majoral alerta que cal estat atent amb les competències dels comuns. "Ull amb les competències comunals".

Encara és aviat, perquè els falta revisar el text a fons, però es podrien plantejar portar-lo al Constitucional si finalment les veuen envaïdes

Comparteix això sí, el fons de la qüestió. I de fet, en el pla d'urbanisme que han de presentar enguany ja contemplen mesures per regular la situació. Una és que que entrar un projecte s'ha de presentar un pla parcial que demostri que hi ha recursos suficients per poder executar la construcció, com ara aigua, un vial, serveis.

Ara bé, reconeix que aquesta és una llei que no té un gran impacte en la parròquia laurediana i de moment, a diferència d'altres comuns, no han rebut cap allau d'entrada de projectes. 

En canvi, el que sí que tindria impacte és el vial de Sant Julià. Espot anunciava el de la Massana, per 18 milions i que preveu engegar les obres abans de finalitzar legislatura. Però ni rastre del lauredià. Majoral, ho té clar: les arques no estan per a grans inversions. "Si no és un gran moment no ho és ni allà ni aquí. I si ha de ser, crec que és de sentit comú que sigui el de Sant Julià, perquè és on passa el 80% del turista que entra al país".

Informa: Ariadna Guiu Vila
Imatges: Ricard Tenza

Comparteix: