ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Els temporers tornen encoratjats per una feina estable malgrat la incertesa per la Covid-19

www.andorradifusio.ad

La majoria de treballadors temporers que ja es troben al país han vingut en altres ocasions i estan aprofitant aquests dies per instal·lar-se, acabar tràmits, fer formacions i preparar-ho tot per a l'obertura de les pistes d'esquí. Malgrat la incertesa causada per les darreres restriccions i l'evolució de la Covid-19, tenen moltes ganes de repetir l'experiència i retrobar-se amb antics companys.

La crisi sanitària del coronavirus i particularment la dura experiència de l'anterior confinament no ha tirat enrere les ganes de tornar al Principat per encetar una nova temporada d'hivern.

Agustina Rodríguez, caixera en un restaurant, explica que "la por es manté perquè no se sap què passarà". Assegura que ja no fa plans a llarg termini però ha vingut "a intentar-ho"

Pedro Encina és ajudant de cuina i intenta "ser sempre positiu i si toca afrontar un confinament, es farà de la millor manera, respectant les pautes que se'ns imposin".

Això sí, els requisits per fer iniciar el viatge, la majoria de vegades des de l'Argentina, són molts més que en altres ocasions: "El precontracte per al permís de circulació, un vol de tornada al nostre país amb una data no més enllà del 10 de maig, els antecedents penals i la resta de documentació que demana Immigració, i a partir d'aquí ens van poder fer el permís que ens demana el nostre país per poder emigrar", indica Encina.

Gairebé tots els treballadors repeteixen experiència i a partir d'aquesta setmana comencen a arribar i a instal·lar-se. Hi ha persones que aprofiten els dies abans de l'obertura per acabar tràmits però també n'hi ha que ja estan assistint a formacions o bé ultimant els preparatius.

La motivació i la il·lusió per arrancar i retrobar antics companys són una constant. Bianca Marcellan, treballadora a la zona de taquilles, diu sentir-se "nerviosa i ansiosa perquè  durant tot l'estiu no ha treballat" i té ganes de reprendre l'activitat.

Brian Linish, treballador a la zona dels remuntadors, explica que està "molt content, sobretot per la situació que s'ha viscut a l'Argentina, específicament a la Patagònia, on es viu del turisme i estava tot parat". "Ara, a més de viatjar a un altre continent, que m'encanta, poder tornar a treballar de manera estable també és encoratjador".

L'objectiu generalitzat és poder treballar al màxim possible durant tot l'hivern fins a la propera primavera.

Informa: Laura Cugat
Imatges: Desirée Sala

Comparteix:

3.236.117.38