ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Els tests ràpids als turistes es podrien repercutir en el preu del servei

www.andorradifusio.ad

El sector turístic estudia repercutir en el preu del servei el cost de les proves d'antígens a turistes. És una de les estratègies de cara a l'hivern. Encara s'ha d'acabar de definir, però els clients es podrien fer les proves voluntàries als hotels o en espais determinats de les estacions.

El ministre de Salut ho anunciava aquest dijous: el Govern es farà càrrec del cost de les proves dels tests ràpids que es destinin al personal que estigui de cara al públic, és a dir, que la part dels turistes haurà d'anar a càrrec del sector privat. De fet, aquest sector ja ho té coll avall. Tot i que res està tancat i que encara s'ha d'acabar de determinar, des de la CEA consideren que la possibilitat de fer proves d'aquesta mena ha de ser un valor afegit per als qui ens visiten i, per tant, s'ha de poder repercutir en el preu final. "La possibilitat de fer-se un test d'antigen, amb 1, 2, 3, 4 o 5 euros, per estar en un entorn segur, o amb uns quants euros, per tenir una assegurança, tothom està en disposició no només d'assumir-ho, sinó que estic segur que els visitants de l'entorn són persones que fins i tot ho voldrien", considera el director gerent de la CEA, Iago Andreu.

Ha afegit que el format de les proves també està per decidir: podria ser als hotels o a les estacions d'esquí, on es podrien habilitar espais específics. Tot, però, encara resta enlaire. "Caldrà avaluar-ho en funció de la situació", considera.

També caldrà determinar l'aspecte de l'assegurança en què treballen les agències receptores i que ha d'aportar seguretat tant al turista com a l'establiment que el rep. Andreu ha afegit que també cal preveure què passa amb els casos positius detectats i quin serà el protocol a seguir. Tot plegat s'haurà de decidir els propers dies.

Informa: Anna Pifarré
Imatges: Albert Refart-Arxiu RTVA

Comparteix: