ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Les obres per evitar talls de carretera per risc d'allau en l'accés a França s'enllestiran un any abans del previst

www.andorradifusio.ad

Escurçar un any les obres per evitar talls de carretera en l'accés a França per risc d'allau i el compromís d'elaborar un conveni en qüestions relacionades amb la salut. Són alguns dels compromisos adquirits al Diàleg Transfronterer que es fa anualment a Tolosa de Llenguadoc.

Un Diàleg Transfronterer basat en la confiança, la fluïdesa i la proximitat. Així és com es defineix  la relació i l'avanç dels acords que hi ha entre Andorra i la regió d'Occitània.

Això ha permès en avançar en qüestions de fons com la reducció dels temps de les obres que d'acabar de permetre una millor seguretat d'allaus en la mobilitat hivernal gràcies al corredor d'allaus H2 i el túnel per evitar esllavissades a la carretera. El cap de Govern, Xavier Espot, ha assegurat que "es podran fer en dos estius en lloc de tres perquè l'Estat francès està disposat a fer unes inversions addicionals per a rehabilitar la carretera nacional 22". Les obres que s'havien de fer inicialment al 2020 es van aplaçar per la pandèmia al 2023 i ara guanyaran un any gràcies a l'obertura de l'antiga RN22.

L'objectiu és guanyar fluïdesa en la mobilitat, ha remarcat el prefecte de la Regió d'Occitània, Etienne Guyot.

Un altre imatge que deixa la trobada és la signatura d'un acord perquè en sis mesos hi hagi un marc de col·laboració entre ambdós territoris en matèria de salut més enllà de les anunciades en emergències, l'atenció o la formació de professionals. Espot ha destacat "el desenvolupament de la telemedicina, de l'e-salut, i la cooperació en traumatologia, ortopèdia, oncologia, geriatria, medicina de l'esport o política del medicament".

Pel que fa a la gestió de l'aigua, properament Porta i Encamp signaran un acord que permetrà el sanajament de les aigües d'una part de la xarxa de la comuna.

Informa: Rosa Alberch
Imatge: Nil Forcada

Comparteix: